recept van 12 apr.

Erwtenballetjes

Ingredienten (2 persoNEN)


  • 150 g diepvries erwten
  • 150 g gedroogde erwten
  • een halve ui
  • een biologische citroen
  • 2 el bloem
  • 1 tl gedroogde munt
  • frituurolie


  1. Laat de diepgevroren erwten ontdooien.
  2. Breng gezouten water aan de kook en kook de gedroogde erwten 10 minuten zodat ze ongeveer zo hard zijn als een hazelnoot. Giet ze af.
  3. Pel de ui en snipper hem fijn. Rasp wat citroenschil.
  4. Vermeng de ontdooide erwtjes met de gekookte, gedroogde erwten, de bloem, de munt en de citroenschil en maal ze fijn.
  5. Voeg de uisnippers toe en maal ze kort mee.
  6. Verwarm de frituurolie op 170°C.
  7. Vorm balletjes van het mengsel en frituur ze goudbruin.

Tips:

  • Deze balletjes zijn heerlijk in combinatie met een frisse taboulé of samen met andere lentegroenten zoals courgette of bloemkool.

 

Ontdek nog veel meer recepten op de site van EVA

Andere recepten