recept van 06 sep.

Vegan Pasta Pesto Salad

Ingredienten (2 persoNEN)


  • 3 handenvol ongezouten, geroosterdecashews – enkele uren geweekt in water
  • 1 busselradijsloof
  • 2 handenvol rucola
  • 2 handenvol basilicumblaadjes
  • sap van 1/2 citroen
  • 5 eetlepelsolijfolie
  • 2 tenenlook
  • 2 eetlepelsedelgistvlokken
  • peper en zout
  • 500 gram kleinepasta (macaroni, penne, farfalle, whatever)
  • 270 gram halfgedroogde kerstomaatjes in olie + de olie waar de tomaatjes in zitten
  • 2 lapjes geroosterde gepekeldepaprika


  1. Doe de geweekte cashews, het radijsloof, de rucola, de basilicumblaadjes, het citroensap, de olijfolie, de look, de edelgistvlokken, peper en zout in een blender en mix tot een romige pesto.
  2. Kook de pasta al dente en giet af. Laat even afkoelen tot ie lauw is.
  3. Snijd de geroosterde paprika in kleine stukjes.
  4. Meng de pesto onder de pasta.
  5. Voeg de kerstomaatjes (met hun olie!) toe aan het pasta-pestomengsel en meng goed onder mekaar.
  6. Voeg de paprikastukjes toe en meng goed onder mekaar.
  7. Giet de pastasalade in een grote schaal en laat volledig afkoelen.
  8. Bewaar in de frigo tot het barbecuefeest losbarst. :- )

Tips:

 

Ontdek nog veel meer recepten op de site van EVA

Andere recepten